Patiënten

Welkom op het patiënten-gedeelte van de website. Hier vindt u een overzicht van diagnoses en de mogelijkheid tot het zoeken van een specialist in uw regio.

ˇ

Zoek uw specialist

ˇ

Vind uw klacht

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ziekte van Dupuytren

Algemeen
De ziekte van Dupuytren is een bindweefselaandoening waarbij er in de handpalm knobbels ontstaan. Meestal groeien de knobbels uit tot strengen. De vingers, vooral de pink en ringvinger kunnen hierdoor niet goed meer gestrekt worden en blijven daardoor vaak in een gebogen stand staan. In principe doen de knobbels geen pijn.

Lees meer...

Trigger finger

Trigger finger/Tendovaginitis stenosans
De trigger finger (tendovaginitis stenosans) is een aandoening waarbij de buigpezen van een van de vingers of de huls rondom de buigpezen zijn ontstoken (de peesschedetunnel).

Lees meer...

Buigpees letsel/flexorpees letsel

Algemeen
Bij glas- of snijverwondingen of andere ongevallen aan de binnenzijde van de hand, pols of vingers kunnen schade veroorzaken aan de buigpezen en de omliggende zenuwen en bloedvaten.

Lees meer...

Mallet finger

Algemeen
Een mallet finger kan ontstaan door een directe klap op de top van een uitgestrekte vinger. Het lukt niet meer om de vinger actief te strekken. De strekpees van het vingerkootje van de top van de vinger is afgescheurd.

Lees meer...

Artrose

Algemeen
Slijtage van de gewricht kan overal voorkomen, ook in de hand. We spreken van slijtage of artrose van een gewricht als het gewrichtsoppervlak is versleten en de kraakbeenlaag die zorgt voor de soepele beweging tussen de botten is verminderd.

Lees meer...

Glomustumor/Glomangioom

Algemeen
De glomustumor is een goedaardige woekering van cellen van het glomuslichaam. Het betreft een zeldzame aandoening. Het glomuslichaam regelt de temperatuur en de mate van bloeddoorstroming in de vingers.

Lees meer...

PIP gewricht letsel Luxatie

Proximale interphalangeale (PIP) gewricht letsel Luxatie
Het gewricht tussen het basis– en middenkootje wordt het PIP-gewricht (Proximale InterPhalengeale gewricht) genoemd. Aan de zijkanten van het PIP gewricht lopen gewrichtsbanden (collateraal ligamenten).

Lees meer...

Ganglion Mucoid Cyste

Algemeen
Een ganglion of slijmcyste is een omkapselde holte gevuld met geel, geleiachtig vocht. Het ganglion kan ontstaan in het gewrichtskapsel, de peesschede of de gewrichtsband en kan op verschillende posities ontstaan:

Lees meer...